Lista de
Patrimonio Europeo

Presentació

Presentació


Residència d'estudiants

La creació d'una Llista de Patrimoni Europeu és una iniciativa destinada a impulsar la dimensió europea dels béns culturals, els monuments, els enclavaments naturals o urbans i els llocs que han exercit un paper essencial en la història comuna i en el patrimoni europeus.

A través d'aquesta llista es vol fomentar la difusió, la protecció i la preservació del ric patrimoni europeu, mentre es destaca la seva importància a l'hora de conèixer millor la història del continent.

El patrimoni cultural és un dels elements fonamentals de la nostra identitat i l'Europa d'avui és el fruit de l'intercanvi continu i del diàleg que s'ha produït entre els diferents territoris al llarg dels segles.

La iniciativa de crear una Llista de Patrimoni Europeu va néixer a Granada, l'abril de 2006, gràcies als ministres de Cultura de França, Hongria i Espanya a la trobada "Europa pel diàleg intercultural". Pocs dies després va ser presentada al Consell de Ministres de Cultura de la Unió Europea i va ser incorporada a l'agenda europea.

Per al llançament d'aquest programa s'ha escollit el mes de març de 2007 perquè coincideixi amb la celebració del 50è aniversari de la signatura del Tractat de Roma, efemèride que se celebrarà el proper dia 25.

Amb vista al futur es pretén augmentar la llista amb noves incorporacions i crear una xarxa que inclogui tots els llocs designats com a Patrimoni Europeu a fi de desenvolupar activitats culturals de manera conjunta.


Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI. Este enlace abre una ventana nueva

© Ministerio de Cultura